PONTES past werking aan in de strijd tegen het corona-virus

Vanaf 27 januari 2021 gelden er bijkomende maatregelen in onze crematoria, die een veilige organisatie van uitvaartdiensten moeten verzekeren.
Onze diensten volgen nauwlettend het aantal crematies op en onze werkingsuren worden uitgebreid naarmate de drukte toeneemt zodat er geen achterstand of wachttijden ontstaan. De Vlaamse overheid heeft de wettelijke regels voor een crematie versoepelt.
Afscheidsplechtigheden kunnen alleen in beperkte kring (max. 15 personen) worden georganiseerd en de nodige voorzorgen worden genomen om de regels inzake social distancing te respecteren. Omdat er slechts 15 bezoekers tegelijkertijd in onze gebouwen mogen aanwezig zijn, kunnen er geen gelijktijdige afscheidsplechtigheden meer worden georganiseerd in de crematoria van Antwerpen en Lommel. Ook de regels voor het gebruik van de familiekamers en het bijwonen van de crematie door de nabestaanden worden bijgestuurd. Er kan verder niet gecondoleerd worden en de rouwprentjes kunnen niet fysiek worden overhandigd. Het dragen van een mondmasker in het hele gebouw is verplicht. De opname en/of streaming van een afscheidsmoment is tijdelijk gratis.
Er mogen tijdelijk geen rouwmaaltijden worden georganiseerd, zodat de koffiezalen gesloten zijn.

Archief

Tot en met einde januari 2021 gelden er aangepaste maatregelen in onze crematoria, die een veilige organisatie van uitvaartdiensten moeten verzekeren.