Crematorium Turnhout

Crematie

Crematie

Crematies vinden plaats in het crematorium. Hier wordt de kist met het stoffelijk overschot van de overledene verbrand. Na de crematie bezorgt het crematorium de asurne aan de uitvaartondernemer of de nabestaanden.

Afscheidsplechtigheid

Om afscheid te nemen van een overledene stelt het crematorium voor of na de crematie een ruimte of aula ter beschikking waar een afscheidsplechtigheid kan worden georganiseerd.

In het crematorium van Turnhout beschikken we over één afscheidsruimte die plaats biedt voor 200 personen.

Uitvaartmaaltijd
Uitvaartmaaltijd

Uitvaartmaaltijd

In het crematorium van Turnhout beschikken we over drie koffiezalen met een capaciteit variërend tussen 40 en 120 personen. Elke koffiezaal wordt gedurende twee uur ter beschikking gesteld. De duurtijd kan in overleg verlengd worden. De huur van de zaal wordt in principe niet aangerekend, met uitzondering van zaterdag en wanneer u een cateringformule op maat laat uitwerken. In beide gevallen wordt er een kleine toeslag aangerekend.

Wij beschikken over een ruime keuze aan cateringmogelijkheden. Of u nu kiest voor een klassieke broodjesmaaltijd of eerder voorkeur geeft aan een receptie met koude en warme hapjes, alles wordt met de meeste zorg voorbereid en opgediend. Uiterlijk de dag voor de rouwmaaltijd zal de uitvaartondernemer de gekozen formule en het juiste aantal personen doorgeven aan het crematorium. Op basis van die keuze en het aantal personen wordt de factuur opgemaakt.

Mocht u toch nog vragen of bijzondere wensen hebben, dan kan u of de uitvaartondernemer contact opnemen met het crematorium om hierover de nodige afspraken te maken. Vergeet zeker niet te vermelden of er rekening moet worden houden met bepaalde allergenen of voorkeuren voor een vegetarische maaltijd.

Alle mogelijkheden en informatie over de rouwmaaltijden hebben wij samengebracht in een overzichtelijke cateringbrochure.

Rondleidingen

Een crematorium is een openbaar gebouw waar bezoekers, in normale omstandigheden, enkel toegang hebben tot de publieke ruimten.

Wie kennis wil maken met de werking van een crematorium en een bezoek achter de schermen wil brengen, kan daar een rondleiding voor aanvragen. Geregeld ontvangen wij kleine en grote groepen voor wie wij een rondleidingen verzorgen.

De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur. Na de verwelkoming wordt aan de hand van een bedrijfsfilm uitleg gegeven over de werking van het crematorium. Vervolgens krijgt u een rondleiding doorheen alle gebouwen en lokalen met een gedetailleerde uitleg over het crematieproces. U kan ten allen tijde vragen stellen. De rondleiding wordt afgesloten met een drankje. De rondleidingen worden kosteloos aangeboden.

Indien u graag een rondleiding wenst bij Crematorium Turnhout, dan kan u het onderstaande formulier invullen.